36-й виборчий округ — хто є хто від «Слуги народу»

119

«Неважливо хто цей кандидат, аби був від «Слуги народу», — так зараз розмірковують люди, які голосували на президентських виборах за Володимира Зеленського.

«Що ж, — кажуть на це «чорні» політтехнологи від опонентів, — Дякуємо людям за ці міркування. Так нам легше буде добитися мети нашого замовника і «закопати» рейтинг «Слуги народу» прямо на зльоті. Це ж просто!».

Механізм наступний:

  • У 20-х числах червня по всій країні реєструються такі собі приватні бізнес-структури, наприклад, Товариства з обмеженою відповідальністю з назвою «Слуга народу», або «Зе команда».
  • В ЦВК, до реєстрації в одномандатних виборчих округах, надаються документи від осіб, які балотуються як самовисуванці, але при цьому в основних відомостях про себе відзначають, що вони є представниками громадських організацій, благодійних фондів, приватних підприємств під назвою “Слуга народу». Або «Зе команда».
  • Ці люди отримують посвідчення, як само висуванці, але розгортають на окрузі виборчий процес, протягом якого повністю копіюють методи агітації Політичної Партії «Слуга народу», використовують її бренд і слогани.

Подивимось на прикладі кандидатів в народні депутати, які балотуються по 36-му виборчому округу:

Роман Каптєлов. Підприємець, безпартійний, проживає в місті Дніпрі. Суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ “СЛУГА НАРОДУ”.

Дмитро Косоног. Директор, ТОВ «СЛУГА НАРОДУ 1», член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК – ПАРТІЯ МИРУ ТА РОЗВИТКУ», проживає в місті Павлоград, самовисування.

Олексій Акімов. Провідний фахівець служби рухомого складу, філія ВТП «Павлоградвантажтранс”, ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ», директор, ТОВ «ЗЕ КОМАНДА”, безпартійний, проживає в місті Павлоград, самовисування.

Тобто, Роман Каптєлов — справжній представник Політичної партії «Слуга народу». Це легко перевірити, при бажанні. Але у більшості людей такого бажання не виникає, бо вони вірять написаному, телевізору, або просто на слово своїм знайомим. Саме ці особливості людської натури і використовуються «успішно» під час виборів.

І є в списку 36-го округу  Дмитро Косоног і Олексій Акімов.  Які працюють в приватних структурах — ТОВ «Слуга народу 1» та «ЗЕ команда». Цілком очевидно, що використання назви політичних брендів у назвах ТОВ — це інструменти маніпуляції. В чиїх руках можуть знаходитися ці інструменти? Висновки можна зробити, прочитавши  в біографії цих людей про їх партійне членство або місце роботи.  Але люди, які прийдуть на виборчу дільницю, в це вникати не будуть. Вони будуть шукати очами в біографічних довідках знайоме і бажане словосполучення «Слуга народу». Знайдуть. А чи то партія, чи то приватна структура — навіть не замисляться.

А є ще на 36-му є кандидати, які начебто нічого подібного про «Слугу народу» в своїх анкетах не вказували, але в соціальних мережах намагаються копіювати бренди і слогани СН.

Отже, чи можна в такому разі казати: «Неважливо хто цей кандидат, аби був від «Слуги народу»? Виявляється, що на цих виборах — дуже важливо.

Ні, партія не мовчить.

25 червня її представники надали заяви в правоохоронні органи у зв’язку з реєстрацією на мажоритарних виборчих округах кандидатів — «клонів» партії «Слуга народу».

Може, це щось змінить.

Але сумнівно.

Залишається сподіватися лише на виборців. Для яких гасло «Зробимо їх разом!» все ще актуальне.