Павлоград відвідала експерт Ради Європи

180

Вчора у Павлоград приїхала Ксенія Хованова-Рубікондо, експерт Ради Європи з питань культурної політики. Її супроводжувала Людмила Афанасьєва — директор центру соціологічних досліджень Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького.

Ксенія Хованова-Рубікондо проживає у м. Страсбург (Франція), але має українське коріння. Вона є науковим радником програми Ради Європи «Інтеркультурні міста», участь у якій бере і Павлоград.

Павлоград приєднався до платформи «Інтеркультурні міста» у 2011 році з подачі тодішнього очільника відділу культури Олени Шуліки. За ці роки проведена серйозна робота — створена громадська організація «МСЦ «Позитивний Павлоград», проект «Інтеркультурна вітальня».

 

Експерт поспілкувалася з представниками відділу культури Павлограда щодо інтеркультурного проекту, розповіла про нові плани Ради Європи. Після спілкування у Центрі української культури, Ксенія Хованова-Рубікондо побувала з візитом у міського голови Івана Метелиці.

Читайте за темою: Павлограду запропонували скласти список нематеріальної культурної спадщини

Довідка:

Українська платформа інтеркультурних міст створена для розвитку успішних місцевих громад, заснованого на розмаїті культур та національностей.