Куди павлоградцям здавати ртутні лампи?

706

Павлоград.dp.ua публікував статтю про те, куди павлоградцям здавати відпрацьовані батарейки. Один з читачів поцікавився, куди дівати ртутні лампи, що теж завдають шкоди навколишньому середовищу. Відпрацьовані люмінесцентні лампи, потрапляючи на сміттєзвалище, пошкоджуються й забруднюють довкілля парами ртуті.

Як виявилося, спеціального підприємства, яке б займалося збором та утилізацією енергозберігаючих ламп, або пунктів їх прийому в Павлограді не існує.

Натомість люмінісцентні лампи, які ми використовуємо у побуті, можна віднести до магазину, в якому вони були придбані — більшість торговельних точок приймає відпрацьовані лампи на утилізацію.

Інша справа з підприємствами різних форм власності:

«Підприємства, що використовують дугові ртутні люмінесцентні лампи, мають укласти угоду з «Придніпровським регіональним центром з питань токсиколого-гігієнічної та медико-біологічної оцінки промислових відході «Н-ВТК «Центр», — пояснюють у міськвиконкомі Павлограда.

Відпрацьовані лампи упаковуються у футляри та мають зберігатися у металевому ящику на складі, доки їх не заберуть на утилізацію.

Читайте за темою: У Павлограді відкрилися пункти збору пластикових кришок для виготовлення протезів військовим