Музейники мріють розкопати залишки церкви у центрі Павлограда

221

Щорічно 15 серпня в Україні відзначають День археолога. У Павлоградському історико-краєзнавчому музеї працює ціла експозиція, присвячена археології рідного краю. За словами директора закладу Тетяни Ведмідь, співробітники музею мають багато амбітних планів щодо розвитку археологічних експозицій. Найперше — це розширити залу, де виставлені археологічні знахідки.

«Можна провести розкопки у підвальному приміщенні вже занедбаного дому, що належав сім’ї Голубицьких, там може бути навіть підземний хід, який вів до церков», — припускає Тетяна Ведмідь.

Тетяна Іванівна наводить приклад Нікополя, у якому археологічні розкопки у міському парку перетворили на музей під відкритим небом. За її словами, подібні розкопки можна було б влаштувати і на Соборній площі, в районі зруйнованого більшовиками храми.

«Колись для одного з атракціонів треба було прокладати електричний кабель поблизу малої сцени у сквері ім. Шевченко, і робітники знайшли фундамент з червоної цегли — фундамент Свято-Вознесенського собору»,— розповіла директор музею.

Зараз розкопки у Дніпропетровській області проводить лише археологічний центр у Дніпропетровському національному університеті ім. О. Гончара.

Читайте за темою: Павлоградський історико-краєзнавчий музей святкує день народження

Читайте за темою: На Мавринському майдані вимірювали магнітне поле