На мера Павлограда покладена відповідальність за 80 млн грн боргу за газ

267

Комунальні підприємства Павлограда винні за спожитий газ 80,7 млн грн. Це 2% від загального боргу Дніпропетровської області, який становить 3.3 млрд грн.

Найбільший борг накопичив Кривий Ріг — 1 млрд 818 млн грн або 55% від усієї суми Дніпропетровщини.

«Комунальні підприємства-боржники повністю підпорядковані місцевій владі. Тому, якщо школи,  лікарні та будинки громадян залишаться без тепла й води, саме мери міст будуть нести персональну відповідальність за цю ситуацію», — наголошують в управлінні паливно-енергетичного комплексу  та енергозбереження Дніпропетровської  обласної держадміністрації.

На нараді, яка пройшла в облдержадміністрації, заступник голови ОДА Олег Кужман наголосив, що від керівників міст регіону вчасно не надійшло жодного погодженого з НАК «Нафтогаз України» графіку погашення боргів.

«Треба покласти край практиці з минулого, коли місцеві ділки при владі заробляють гроші на комунальних боргах.  Аби вплинути на мерів-боржників, обласна держадміністрація планує залучати представників правоохоронних органів, громадськості та ЗМІ. Ми кожного тижня будемо розповідати громадам, як очільники міст працюють над питанням погашення боргів», — пообіцяв Олег Кужман.

DIAGRAMMA_01