Запаси нової лави шахти «Благодатна» оцінюють в 350 тис. т. вугілля

135

На шахті «Благодатна» ДТЕК шахтоуправління ім. Героїв Космосу державна комісія з оцінкою «відмінно» прийняла в експлуатацію 142-гу лаву. Обсяг запасів лави — 350 тис. т. вугілля газової марки ДГ. Цей вид палива споживає половина українських ТЕС.

Читайте за темою: Придніпровська ТЕС: вперше за 60 років працює лише 1 енергоблок (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Довжина 142 лави — 250 м, потужність пласту — 90 см, продуктивність — 2000 т. на добу.

Відпрацьовувати нову лаву буде колектив дільниці з видобутку №6 на чолі з Олександром Глушко (на фото).

З початку 2015 колектив ДТЕК ШУ ім. Героїв Космосу зберігає лідерські позиції серед вуглевидобувних підприємств України. За 7 місяців роботи гірники видали на-гора 2,7 млн т. вугілля. Збільшити цей показник шахтарі планують в ході відпрацювання нової лави.

Інвестиції ДТЕК в укомплектування нової лави склали 20 млн грн. За ці гроші були закуплені запчастини та проведено капітальний ремонт секцій механізованого кріплення КД-80 і скребкового конвеєра СП-251, який призначений для транспортування вугілля з очисних вибоїв.

«Видобувати вугілля стає дедалі складніше. Ми відчуваємо гостру нестачу запчастин для ремонту устаткування, нам доводиться мобілізувати всі ресурси і самостійно займатися ремонтами, налагоджувати роботу обладнання. І це при тому, що з підприємства мобілізовано понад 180 працівників. Гірники ДТЕК розуміють, що новий опалювальний сезон не за горами, і роблять все можливе, щоб він розпочався вчасно і пройшов без зривів, — зазначив директор ДТЕК ШУ ім. Героїв Космосу Сасун Мкртчян.

У 2015 році колектив ДТЕК ШУ ім. Героїв Космосу планує запустити в роботу ще 4 лави і видобути понад 4 млн т. вугілля.

Читайте за темою: ДТЕК Павлоградвугілля добув 10 млн т. вугілля до 10-річчя компанії