Громадська рада обговорила основні напрямки своєї роботи

105

Вчора Громадська рада при міськвиконкомі зібралася на своє друге засідання, на якому голови комітетів представили регламент та план роботи комітету до кінця року.

Читайте за темою: У Павлограді запрацювала Громадська рада нового скликання (ФОТО і ВІДЕО)

Читайте за темою: Громадська рада затвердила Положення та голів комітетів

Перед розглядом цих питань до членів Громадської ради звернулися представник «Форуму місцевих ініціатив», з проханням підтримати звернення цього «Форуму» до Павлоградської міської ради. У зверненні йде мова про виділення коштів для реалізації проекту Євросоюзу та ООН. Громадська рада це звернення підтримала.

Читайте за темою: 17 проектів павлоградських ОСББ можуть отримати фінансування від Євросоюзу та ООН

Після цього голови комітетів озвучили плани роботи до кінця року. Так, комітет з питань ЖКГ та землекористування взявся проводити роз’яснювальну роботу щодо нового законодавства про власників багатоквартирних будинків, навіть розробити спеціальну брошуру для тих, хто хоче створити ОСББ.

Комітет з питань освіти, спорту і патріотичного виховання планує звернутися до міської влади, щоб вона встановила меморіальні таблички на усіх школах, де навчалися павлоградці , я кі загинули в АТО.

Мова йшла і про Павлоградський водозабір, високі тарифи на воду і опалення, засилля амброзії, технічний стан будівель театру, будинку культури «Ровесник», відкриття безкоштовних юридичних консультацій та багато іншого.

Комітет з питань інформаційної політики запропонував видавати (поки що в Інтернеті, а потім — у місцевих ЗМІ) інформаційний бюлетень Громадської ради.

P1330152

Загалом обговорення тривало більше 2,5 годин. Усі плани і положення комітетів затвердили.

Крім цього, частина членів Громадської ради виявила бажання включитися до робочої групи при міськвиконкомі, що обговорює питання перейменування вулиць.

Довідка:

Громадська рада — це консультативно-дорадчий орган, що допомагає міській адміністрації виявляти та вирішувати проблеми містян.