Стартує набір у Школу управителів багатоквартирних будинків

244

Навчання управителів багатоквартирних будинків проводитиметься на базі двох вузів міста — Університету митної справи та фінансів і Придніпровської держакадемії будівництва та архітектури (м. Дніпропетровськ). Відповідну угоду про співробітництво 21 липня підписали голова обласної ради Євген Удод, керівництво вишів та громадська спілка «Наш дім — Дніпропетровщина».

До цього відповідну освіту надавали лише два українські ВНЗ у Львові та Харкові.

За рахунок 50 % оплати з боку Дніпропетровської обласної ради і 50 % власних коштів, громадяни зможуть навчитися управляти будинком, вести бухгалтерію, здійснювати управління інших бажаючих ОСББ та ЖБК, а також тих будинків, де ОСББ ще не створені.

Читайте за темою: Павлоградцям треба визначитися, хто займеться благоустроєм їхніх будинків (ВІДЕО)

 «Ми хочемо допомогти мешканцям міста не розгубитися в нових умовах, а у повній мірі реалізувати своє право вибору — обрати з конкуруючих комунальних підприємств найкращі саме для власного будинку. Для цього в кожному будинку повинен з’явитися грамотний управитель», — зазначив Євген Удод.

На засіданні сесії Павлоградської міської ради депутат Валерій Чалий запропонував активним павлоградцям приєднатися до навчання.

Відбір слухачів стартує 1 серпня та проводитиметься на конкурсній основі. До участі запрошуються громадяни, які виконують функції голови ОСББ менше року, переможці та учасники обласного конкурсу міні-проектів по енергоефективності та ініціативні представники будинків, які бажають стати «управителями».

Заяви приймаються на електронну скриньку osbb.dp.nd@ukr.net. Деталі за телефоном +38 (056) 785 82 14.