На дорогах Дніпропетровщини через спеку обмежили рух вантажівок (ВІДЕО)

80

Автомобілям загальною вагою більше 24 т. заборонили рухатися по дорогам області. Заборона діє при температурі, вищій за 28 градусів.

Розпорядження про обмеження руху такого транспорту підписав очільник області Валентин Резніченко, щоб вберегти дорожнє покриття від руйнувань у спеку.

Заступник начальника з ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг Служби автомобільних доріг Іван Лебединський розповів, що найнапруженіший рух в області на напрямках Дніпропетровськ — Миколаїв та Знам’янка — Луганськ — Ізварине. За добу цими маршрутами проїжджає до 30 тис. машин. З них 30% — вантажні.

«Відбувається руйнація дороги. При температурі повітря +28°C асфальт нагрівається до 50°C.  Він стає дуже пластичним, тому важкі машини деформують дорогу», — пояснив начальник управління інфраструктури облдержадміністрації Тимур Швець.

VAL_3950

«Перевізника штрафують на суму до 1700 грн. За 6 днів ми виявили 6 порушників, які сплатили 6800 грн. штрафу», — повідомив начальник управління Укртрансінспекції у Дніпропетровській області Валерій Малий. Ці кошти в майбутньому використають на ремонт доріг.

VAL_3972

Також у перевізника має бути дозвіл на переміщення транспорту вагою більше 24 т дорогами державного значення. Якщо його не виявиться, потрібно сплачувати ще дорожній збір за перевантаження — від 0,3 до 1 євро за один кілометр проїзду.