17 проектів павлоградських ОСББ можуть отримати фінансування від Євросоюзу та ООН

201

Днями у Павлограді пройшов Форум місцевих ініціатив, на якому комісія відібрала 17 проектів від ОСББ. Ці проекти візьмуть участь у конкурсі Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Як сказано у положенні конкурсу, проект підтримує такі роботи, як ремонт дахів, підвалів, заміну дверей, вікон, елементів системи електропостачання, водопостачання, каналізації, опалення, енергозберігаючі проекти, тощо.

Читайте за темою: У Павлограді ОСББ можуть отримати допомогу від ООН

«Наразі ми вивели середній бал та сформували рейтинг. Всього обрано 17 проектів. Тепер справа за рішенням міськради про співробітництво і співфінансування, оскільки 40 % коштів на заявлені потреби об’єднань має забезпечити міський бюджет», — повідомила Оксана Горова, керівник Форуму та Ресурсного центру «ОСББ – майбутнє Павлограду».

27-07-15-01-02

Читайте за темою: Для павлоградців працює Ресурсний центр «ОСББ — майбутнє Павлограда»

За умовами конкурсу, ОСББ мають сплатити 5 % свого проекту, але самі учасники запропонували 10-30 % від необхідної суми.

Оксана Горова додала, що саме об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, які лише за рахунок власних зусиль оздоблюють територію, ремонтують будівлю тощо, заслуговують на грошову допомогу.

«Кошти потрібно надавати відповідальним громадянам, а не байдужим споживачам», — вважає керівник Форуму.

Читайте за темою: Павлоградців переконували створювати ОСББ

Довідка: Проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) вже протягом 7 років діє по всій території України. У 2015-2017 рр. МРГ буде реалізовуватися у двох містах Дніпропетровщини — Нікополі та Павлограді.