Дніпропетровський національний університет — найпопулярніший серед абітурієнтів

503

У Дніпропетровському національному університеті бажають навчатися понад 20 тис. абітурієнтів, на другому місці — Національний гірничий університет. Тут виявили бажання навчатися 13 тис. абітурієнтів. Увійшов до трійки найпрестижніших вишів Дніпропетровщини і Криворізький національний університет, який цьогоріч отримав понад 11 тис. заяв на вступ.

Як повідомляє начальник відділу науки та вищої освіти департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Ірина Шумик, на 27 липня до вишів Дніпропетровщини вже подано понад 130 тис. заяв. Це на 15 тисяч більше, ніж було зареєстровано в цей період минулого року.

Традиційно найбільше бажаючих здобувати економічну, юридичну та філологічних освіту. Серед абітурієнтів, що обрали своєю альма-матер ДНУ ім. О.Гончара, популярністю користуються міжнародна економіка, правознавство, політологія, міжнародні відносини, англійська та китайська філологія. Найбільшу кількість заяв вступники подали на факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства.

Вступна кампанія ще триває. Подати заяви на вступ абітурієнти можуть до 31 липня.