Завтра суд оголосить вирок у справі павлоградського «Стрілка»

137

Сьогодні у Павлоградському міськрайонному суді відбулося чергове засідання у справі стрілянини біля ТЦ «Гулівер», яка сталася у жовтні 2014 року.

Читайте за темою: У центрі Павлограда серед білого дня була стрілянина

У залі суду обвинувачений перебував під охороною 7 конвоїрів та співробітника «Грифону». Таку безпрецендетну охорону головуючий суддя Олександр Щербина пояснив тим, що після минулого засідання обвинувачуваний Олексій Ю. та його дружина Наталя Ю. отримали тілесні ушкодження від присутніх у судовому засіданні. Так, Наталя Ю. звинуватила тещу потерпілого, що вона завдала їй тілесних ушкоджень. Розбиратися у цьому будуть правоохоронці — вже відкрито відповідне кримінальне провадження.

«Я прошу Вас стримувати свої емоції — не поводьтеся на рівні зі злочинцем. Підсудний відповідає за своє, хто допускає нанесення ударів чи завдання фізичної болі обвинуваченому — це кримінально-каральний злочин», — нагадав суддя.

Читайте за темою: Справа павлоградського «стрілка» добігає кінця — розпочалися судові дебати

Сьогодні закінчилися судові дебати — перед судом з годинною промовою виступив обвинувачуваний Олексій Ю. та його адвокат.

З промови Олексія зрозуміло, що провини він не визнає, та наполягає на своїй версії: пістолет був у потерпілого Олександра Ш., а обвинувачуваний лише оборонявся, тому вихопив пістолет і вистрелив у потерпілого. Крім цього, Олексій Ю. вважає, що докази вивчені недостатньо, нарікає на відсутність додаткових експертиз, звинуватив людей, що свідчили проти нього, у наданні неправдивих свідчень.

Обвинувачуваний навіть малював схему на спеціальній дошці, намагаючись довести суду, що стріляв не він.

На минулому засіданні у судових дебатах взяли участь потерпілі – Олександр Ш. та його дружина. Олександр після інциденту залишився інвалідом ІІ групи. На нього очікує тривала реабілітація.

Читайте за темою: Суд у справі «Стрілка». Версії подій від потерпілого та обвинуваченого

Колегія суддів повідомила, що вирок Олексію Ю. оголосять завтра.

Нагадаємо, що він обвинувачується за ст. 115 (умисне вбивство), 263 (незаконне поводження зі зброєю) та 15 (замах на злочин) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.