НЕФКО надасть кредит для утеплення павлоградської школи (ВІДЕО)

144

Сьогодні у Павлоградському міськвиконкомі пройшла нарада міського голови Івана Метелиці з представниками фінансової корпорації НЕФКО Андрієм Каташовим і Амундом Бейтнесом. Нарада стосувалася співпраці Павлограда і Фінансової корпорації НЕФКО у сфері термомодернізації бюджетних закладів.

В обговоренні взяли участь керівники відділів охорони здоров’я і освіти, а також депутати Павлоградської міської ради.

P1320507Корпорація НЕФКО співпрацює з Павлоградом з 2012 року і надає місту дешеві кредити на проведення термомодернізаційних заходів. Так у 2012-2013 роках замінені вікна у 89 дитячих садочках міста.

«В основному вікнам у дитсадках було по 30-40 років. НЕФКО виділила 2,4 млн грн, ще 941 тис. додав ПАО «ДТЕК Павлоградвугілля». Ми встановили нові вікна, екрани на батареях, провели ізоляцію труб. Найголовніше — є ефект. Ми вже зекономили 600 тис. грн», — розповів Іван Метелиця.

У цьому році фінансова корпорація «НЕФКО» допоможе модернізувати школу №5 м. Павлограда, яка розташована за адресою вул.  Верстатобудівників, 5. У навчальному закладі утеплять стіни, замінять вікна і вхідні двері, поставлять енергозберігаючі лампи, встановлять індивідуальний пункт обігріву. За підрахунками спеціалістів, проект допоможе зекономити 523 тис. грн бюджетних коштів на рік та окупиться через 10 років.

Читайте за темою: Школу №5 термомодернізують

Читайте за темою: Корпорація НЕФКО інвестує в Павлоград понад 5 млн. грн

«В останні роки має успіх наша програма з енергоефективності, і у Павлограді реалізовано найбільш успішний проект. У нашій роботі ми залежимо від гарних місцевих команд та зацікавлених людей у міських адміністраціях», — прокоментував старший інвестиційний менеджер НЕФКО Амунд Бейтнес.

Депутат міськради Олександр Бутенко висловив побажання, щоб фінансова корпорація знайшла можливість надавати дешеві кредити не тільки бюджетним установам, а і ОСББ. Депутат Лариса Кравченко подякувала представникам українського офісі НЕФКО від імені дітей та батьків, які вже займаються в утеплених приміщеннях.

P1320506

Після прес-конференції її учасники поїхали оглядати об’єкти, які вже відремонтували, та школу №5, яку мають термомодернізувати до кінця року.

Довідка:

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) — це міжнародна фінансова організація, яка заснована в 1990 році п’ятьма країнами Північної Європи: Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією. НЕФКО надає кредити і інвестиційний капітал з метою поліпшення стану навколишнього середовища.

P1320515