Сьогодні на Дніпропетровщині стартувала вступна кампанія

132

Сьогодні 78 вишів Дніпропетровської області розпочали прийом документів від вступників. Кампанія триватиме до 31 липня. Про це під час прес-конференції повідомила начальник відділу науки та вищої освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ірина Шумік.

Цьогоріч на абітурієнтів чекає низка нововведень: нова система вирахування конкурсного балу та лише одна хвиля зарахування. Також у 2015 році демобілізовані з АТО військовослужбовці вступатимуть до вишів за іспитами, без складання ЗНО.

«У 2015 році по області ми очікуємо понад 21 тис. вступників. Абітурієнти можуть вступати одночасно на 3 спеціальності до 5 вишів. Але цьогоріч абітурієнтам необхідно створити пріоритетний список — розташувати ці виші і спеціальності у тому порядку, куди їм найбільше хочеться вступити», — повідомила Ірина Шумік.

Ірина Шумік також додала, що максимальний конкурсний бал — 210. Його вирахують по результатам ЗНО, загального балу атестату та можливих бонусних балів. При чому виші визначають самостійно, який коефіцієнт з балу ЗНО, атестату та пільг буде враховуватися. Бонусні бали можна отримати за відвідування підготовчих курсів і за перемоги у Всеукраїнських олімпіадах і конкурсах МАН.

11639354-829790943773984-2004263620-oАбітурієнти, які мають намір вступити на спеціальності, де необхідно скласти творчий конкурс (журналістика, архітектура, фізичне виховання, художнє мистецтво тощо), повинні подати анкети не пізніше 24 липня. Перші рейтингові списки оприлюднять 4 серпня. Остаточне зарахування відбудеться до 8 серпня. Студенти, які пройшли відбір за контрактною формою навчання зможуть дізнатися про результати вже 15 серпня.  вступна кампанія