Павлоградців переконували створювати ОСББ

122

У великій залі міськвиконкому за ініціативи Ресурсного центру «ОСББ — майбутнє Павлограда» провели семінар, присвячений створенню та діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. На семінар завітали члени Громадської ради при міськвиконкомі, голови місцевих ОСББ, громадські діячі і журналісти.

На заході була присутня заступник голови Національної ради з питань створення та здійснення функціонування ОСББ Катерина Чижик. Вона розповіла про успішний досвід голови 17 ОСББ м. Луцьк Юлії Саботюк та чому співвласникам будинків вигідно взяти кредит на проведення енергоефективних заходів.

P1320422

За її словами, після встановлення лічильників і утеплення будинку, мешканці багатоповерхівки отримують реальну економію — приблизно 3,8 грн/м2.

P1320442

Її презентація про вигідність позичок викликали неоднозначну реакцію у залі — голови павлоградських ОСББ наголосили, що відсоткові ставки за кредитами у Павлограді вищі, ніж у Луцьку, а в будинках проживають в основному пенсіонери, яким буде важко виплачувати тіло кредиту і відсотки.

P1320440

«Людям психологічно важко зрозуміти, що безкоштовно грошей не дадуть. А ми, як власники, зобов’язані утримувати будинок!», — пояснювала Катерина Чижик.

Чи переконав семінар павлоградців у необхідності створювати ОСББ — покаже час, тому що протягом року мешканцям міста треба визначитись, хто буде займатися утриманням їхніх будинків.

Читайте за темою: Для павлоградців працює Ресурсний центр «ОСББ — майбутнє Павлограда»

Читайте за темою: Павлоградцям треба визначитися, хто займеться благоустроєм їхніх будинків (ВІДЕО)

P1320415

P1320419