Міський голова Павлограда став членом Правління Асоціації міст України

89

Іван Метелиця відвідав ХІ український муніципальний форум, що проходив 22-24 червня в Одесі. На форумі переобрали правління Асоціації міст України (АМУ) і мер Павлограда став до його лав.

«Це дає нам додаткові можливості для вирішення місцевих питань на державному рівні та залучення інвестицій у розвиток Павлограда», — повідомляють у прес-службі виконкому.

На форум завітали Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі, 236 керівників органів місцевого самоврядування, народні депутати та інші.

img_2274

Основною темою форуму була децентралізація, розвиток місцевого самоврядування. Асоціація міст України прийняла Звернення до Президента України, до Верховної Ради України та до Кабінету Міністрів України. Звернення складається з 14 пунктів. У Зверненні члени АМУ звертаються з проханням переглянути бюджет і виділити більші субвенції на освіту, медицину, перевезення громадян, прийняти законодавчі акти, які б закріплювали децентралізацію, прийняти законопроект «Про муніципальну варту», тощо.

Довідка:

Асоціація міст України заснована в червні 1992 року. АМУ бере участь у формуванні законодавчої бази місцевого самоврядування, реформуванні бюджетної політики, надає інформаційну, організаційну та консультативну допомогу своїм членам, опікується проблемою підготовки муніципальних кадрів, налагоджує зв‘язки між містами. У 1999-2001 роках розбудовано мережу регіональних відділень Асоціації, яких нині діє 25 у всіх регіонах України. Асоціація міст України об’єднує 557 міст, селищ і сіл, в яких проживає понад 80% населення України. Керівником Асоціації до чергових місцевих виборів залишається Юрій Вілкул.

_mg_0009