Завершився конкурс міні-грантів «Місто своїми руками-2015» (ФОТО)

206

Сьогодні фінансові сертифікати отримали 14 ініціативних груп, громадських організацій, дитячих садочків, шкіл, ЖБК та ОСББ. Їхні проекти стали переможцями конкурсу міні-грантів компанії ДТЕК «Місто своїми руками».

Компанія ДТЕК вже третій рік надає гранти у сумі до 30 тис. грн. на реалізацію проектів із благоустрою міста, розвитку соціальної інфраструктури, соціального захисту, розвитку освітніх, культурних і творчих ініціатив павлоградців. Обов’язкова умова — учасники конкурсу мають здійснювати співфінсування проекту. Адміністрування конкурсу у нашому місті здійснює Павлоградське Агентство економічного розвитку міста за допомогою партнеру «Фонд Локальних Ініціатив Донеччини». Організатором конкурсу виступає Павлоградська міська рада.

P1320367

В цьому році на переможців чекав сюрприз — ще по 3 тис. грн (окрім фінансової підтримки фонду конкурса) надав благодійний фонд Нардепа Артура Мартовицького.

P1320372

Проекти-переможці:

  • «Світле майбутнє» — ініціативна група «Дитяча посмішка», район П’ятихатки. Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів становить 30тис. грн.
  • «Від безпечного подвір’я на безпечну вулицю» — ініціативна група ініціативна група «Рада лідерів школи «ЗОСШ №1». Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів становить 30тис. грн.
  • «Здоров’я дитини — багатство родини! Здоров’я родини — багатство країни» —-ініціативна група «Турботливі батьки «ДНЗ№7». Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів становить 30тис. грн.
  • «Казкова долина» — ініціативна група «Казка». Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів становить 30 тис. грн.
  • «Створення комфортних умов на стадіоні «Прометей» «Живчики» від ЖБК №26 «Компас». Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів становить 29,6 тис. грн.
  • «Затишний двір, здорові діти!» — «Ініціативна група «Живчики» від ЖБК №26. Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів у розмірі 21,3 тис. грн.
  • «Спортивно ігровий комплекс «Чемпіон», «ОСББ Карла Маркса 42». Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів у розмірі 22,565 тис. грн..
  • «Створення спортивного майданчика воркаут в центральному парку Павлограда» ініціативна група «Спорт». Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів у розмірі 24,6 тис. грн.
  • «Створення вольєру для декоративних птахів» КПЗН «Станція юних натуралістів». Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів у розмірі 8,5 тис. грн.
  • «Дім Нашої мрії» — Благодійний фонд «Нове життя». Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів у розмірі 29,1 тис. грн.
  • «Упорядкований лікарняний дворик — шлях до одужання» — ініціативна група «Созидатель». Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів у розмірі 30 тис. грн.
  • «Створення спортивного майданчику» — ЗОШ №18. Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів у розмірі 30 тис. грн.
  • «Наш двір —  наша сім’я!» Ініціативна група «Сонячна галявина». Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів у розмірі 29 тис. грн.
  • «Молодіжний центр спілкування «Позитивний Павлоград» — Молодіжний рух «Позитивний Павлоград». Фінансова підтримка проекту з фонду Конкурсу міні-грантів у розмірі 25 тис. грн.

Читайте за темою: Розпочала роботу конкурсна комісія «Місто своїми руками» (ВІДЕО)

P1320364

P1320360

Варто зазначити, що багато цікавих проектів не отримали фінансування, серед них пересувний кіномайданчик, скейт-парк, ремонт колонки на перехресті вул. Горького та вул. Повстання, футбольне міні-поле, музей історії правоохоронних органів, комплекс соціальних комунікацій «Історична пам’ять павлоградців».

P1320349

Як пояснила регіональний представник ДТЕК із КСВ у Західному Донбасі Олена Коновалова, деякі з проектів, наприклад, скейт-парк, не відповідали вимогам безпеки, а тому не могли бути реалізовані. У Тернівці такий «екстремальний» проект, а саме парк для занять паркуром, взялася профінсувати міська влада.

«Найбільш цінне у проекті «Місто своїми руками» — це те, що більшість роботи здійснюють мешканці міста», — коментує Олена Коновалова.

P1320397

За словами керівника «Агенції економічного розвитку міста Павлоград» Олена Мироненко, власне фінансування в деяких проектах складало 60-70%.

P1320382

«Поряд з нашим будинком на П’ятихатках знаходиться недобудова і посадка. Для того, щоб наші діти мали місце для розвитку, ми вирішили подати на конкурс проект дитячого майданчику. Спочатку цим займалися лише я та моя сусідка, але потім до проекту долучилися усі мешканці будинку. В минулому році наш проект не переміг, але цьогоріч ми краще підготувалися та виграли», — розповідає Юлія Сапай, мама трьох дітей, керівник ініціативної групи «Дитяча посмішка».

P1320403
У 2015 році конкурс «Місто своїми руками» проходить на 14 територіях присутності ДТЕК. Це малі, середні міста і селища в Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій, Івано-Франківської, Львівської областях.

P1320327