Родина звинувачує лікарів у смерті дитини

215

У родині ромів з міста Павлограда нещодавно сталося горе — помер 7-місячний хлопчик.

На початку червня у сім’ї Огли захворів 7-місячний Кімран. Родичі викликали додому дільнічого лікаря Раїсу Калініну. Дільничий лікар прийняла рішення покласти хлопчика у стаціонар. Так розповідає мати дитини Ніна.

«Приблизно через днів 5-6 до нас прийшла завідувач відділення і сказала: «У понеділок ми вас виписуємо». Як вони могли виписати дитину? У нього було «жорстке» дихання. Після того, як нас виписали, на наступний день з ранку я за звичкою підійшов до ліжка дитини — хлопчик дуже тяжко дихав, задихався…», — згадує роковий день дідусь Кімрана Артур Огли.

Сім’я повезли дитину назад у лікарню.

«Я питаю лікаря: «Як ви могли його виписати, якщо недолікували?»…. Зібралося близько 6 лікарів. Вони зачинилися у кабінеті і не казали нам, що відбувається. Потім сказали, що вирішили викликати «швидку» з Дніпропетровська. А хіба у нас немає машин, щоб відвезти у Дніпропетровськ?… Коли приїхала реанімація з Дніпропетровська, пройшло 4 години і дитина вже померла», — розповідає голова сім’ї Артур Огли.

В довідці про смерть патологоанатом написав, що причиною смерті стала бактеріальна пневмонія. Сім’я звинувачує у смерті дитини лікарів, які не змогли поставити правильний діагноз і виписали дитину передчасно.

Лікарі інформацію ані підтвердили, ані спростували — завідувач дитячого відділення та медик, що лікував дитину, знаходяться у відпустках. Інші співробітники дитячого відділення коментувати історію не беруться. Павлоград.dp.ua залишає за ними можливість прокоментувати ситуацію, якщо вони звернуться до редакції.

Ніна  Маковецька стверджує, що не отримала ніякої матеріальної допомоги на поховання дитини.

«В «собєсє» нам запропонували допомогу вигляді 500 грн… Але я, як мати одиначка, маю отримати всі гроші на дитину, які мені мали виплачувати як мінімум два роки… », — вважає мати померлої дитини.

Зв’язавшись з Управлінням праці та соціального захисту населення, Павлорад.dp.ua дізналися, що у випадку смерті дитини мати може розраховувати лише на допомогу міського бюджету: написавши заяву у міськвиконкомі, можна отримати допомогу на поховання у вигляді всього 150 грн…

«Ми не варвари. Я розумію, що дитину вже не повернути… Але я хочу, щоб винних покарали», — така думка Артура Огли. Роми вже написали заяву до міліції та прокуратури.

P1320074

На фото — мати померлого хлопчика Ніна Маковецька.