Павлоградські бібліотекарі відвідали Львів та Закарпаття (ФОТО)

90

Переможці конкурсу програми «Бібліоміст» для бібліотекарів публічних бібліотек мали нагоду ознайомитись з кращими практиками центральних бібліотечних систем для дітей та дорослих у Львові. Павлоград представляли Лариса Бабічева та Тетяна Борисенко з Павлоградської міської централізованої бібліотечної системи.

20 бібліотечних фахівців з різних областей України на власні очі побачили Львівську «Медіатеку». В ній колективу однодумців вдалося змінити імідж бібліотеки, зробити його більш сучасним. Для всіх гостей відбулась презентація практичного досвіду впровадження інновацій в роботі бібліотек. Неабияке враження справила ознайомча екскурсія дитячими бібліотеками міста, де зроблені якісні ремонти, є надсучасна техніка.

Бібліотекарі Закарпатської обласної бібліотеки ім. Ф. Потушняка познайомили колег із успішним досвідом співпраці з громадськими фондами та організаціями.

У рамках поїздки бібліотекарі відвідали Ужгород, Мукачево, Виноградівський, Тячівський, Перечинський та Берегівський райони, побачили громади, в яких живуть українці, угорці, словаки, румуни, русини, а бібліотеки допомагають їм зберігати національну культуру та самобутність.

IMG_3220