Як вивчити англійську мову?

167

Ось одного разу наступає той день, коли ти з жахом розумієш, що тобі обов’язково потрібно вивчити англійську. Можливо для роботи або навчання, а може і просто для себе. Потрапивши в мережі Інтернету, просто не знаєш, за що зачепиться. Тепер на порядку денному питання, як себе змусити сісти і вивчити те, про що змалечку мріяв.

1. Наберись впевненості

Перш за все потрібно пам’ятати, що людей, які не здатні вивчити англійську мову не існує. І байки на кшталт того, що в літньому віці неможливо вивчити будь-яку мову — це вигадки людей, яким бракує сил на подолання цієї недосяжної вершини. Навпаки, вивчення мови дозволяє людині розвивати власне мислення і надає можливість познайомиться з британською культурою власноруч.

2. Використовуй можливості

Звичайно ти можеш вивчити англійську самостійно. Трохи продивившись сторінки Інтернету, ти зрозумієш, що корисної інформації відносно англійської  — читати не перечитати. Доступ до Інтернету і наполегливість — ось ти і знаєш мову!

Зараз є маса різних мовних курсів, де обіцяють вивчити англійську за місяць. Це, звичайно, малоймовірно, але навчання зі вчителем значно спростить справу. Особливо, якщо це групові заняття. Маючи конкурентів, успіх не змусить себе довго чекати. Головне не соромитися.

Якщо все ж тобі не вдасться подужати свою скромність, відвідуй індивідуальні заняття. Але в цьому разі треба бути готовим до того, що це влетить у копієчку.

3. Мотивуй себе

Тобі потрібно обов’язково поставити мету, до якої будеш впевнено крокувати. Чи бажаєш ти вільно розмовляти з носіями мови або хочеш підвищити рівень знання граматики, щоб завжди отримувати «5» на іспиті. Це допоможе тобі підібрати відповідну літературу для вивчення, визначити терміни вивчення та підвищити продуктивність.

4. Встанови собі режим

Намагайся займатися хоча б 15 хвилин щодня. Якщо ти займаєшся самостійно, уяви собі, що ти проводиш уроки із самим собою і ніколи їх не прогулюй!

5. Час грати

На багатьох сайтах вивчення слів перетворюється на справжню розвагу. Завантаж собі додаток на телефон і грай, коли стоїш у черзі, чекаєш на автобус або просто відпочиваєш. Це здається дрібницею? Повір, такі тренування значно допомагають багатьом.

6. «Якщо хочеш чогось навчитися сам, візьми собі учня»

Коли твої знання вже будуть вагомі, спробуй знайти учня. Племінник із села, дочка або сусідська бабуся із задоволенням погодяться відвідати твої заняття. Пам’ятай, що для вас це можливість попрактикуватися у вивченому матеріалі.

7. Звертай увагу на контекст

Замість того, щоб просто запам’ятовувати слова, вчи фрази! Так буде легше використовувати на практиці різноманітні мовні конструкції і дозволить тобі дізнатися ще більше слів.

8. «Можу, вмію, практикую»

Простого зубріння недостатньо. Виконуй якомога більше вправ. На практиці ти зрозумієш, яких успіхів маєш і в яких областях тобі потрібно підтягнути знання. Варто робити це частіше, адже з часом багато чого забувається.

9. Використовуй медіа-файли

Нудне гортання підручників не приносить ні задоволення, ні користі. Перетвори англійську на веселощі! Переклади тексти улюблених зарубіжних пісень, нарешті вони відкриються для тебе повноцінно, а британські фільми в оригіналі відмінно розфарбують твій вечір і принесуть користь. Використовуй субтитри і записуй слова, яких не знаєте.

Зараз можна завантажити цікаві і безкоштовні додатки для смартфону (для прикладу — посилання).

10. Трохи зачекай

Іноді вивчення мови займає досить багато часу. Достатньо просто це розуміти та не чекати результатів одразу після першого заняття. Пам’ятай, що працюєш на результат. Все залежить тільки від тебе.

Юлія Пашніна

good_luck