Павлоградцям треба визначитися, хто займеться благоустроєм їхніх будинків (ВІДЕО)

170

Вчора у міськвиконкомі відбувся круглий стіл за участі членів Громадської комісії, в. о. міського голови Анатолія Вершини, керівників КП «Павлограджитлосервіс» та ПП «К-П-1», начальника управління комунального господарства та будівництва Юлії Дейнеженко, управляючої керуючою компанією, що обслуговує ОСББ, Інною Скрипнік та ін. Темою столу стало роз’яснення нового Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який набрав чинності з сьогоднішнього дня.

Прочитати текст закону можна за посиланням.

Згідно нового закону, власникам багатоквартирних будинків до 1 липня 2016 року треба буде самостійно вирішити, хто буде займатися благоустроєм — самі співвласники, управляюча компанія чи ОСББ.

P1310875

Читайте за темою: Павлоградцям доведеться обирати, кому довірити свої будинки

Як виявилося у ході розмови, на сьогоднішній день у Павлограді відсутній ринок підприємств, які готові пропонувати людям свої послуги з благоустрою будинків. Також павлоградці не дуже активно квапляться створювати ОСББ, хоча лише за останній місяць нових об’єднань співвласників багатоквартирного будинку виникло вже три.

«Я всім кажу — створюйте ОСББ, але люди пасивні. Вони навіть не можуть вибрати голів будинкових комітетів. Люди не хочуть брати на себе відповідальність», — розповідає Оксана Кравченко, директор ПП «К-П-1».

Також члени Громадської комісії підняли питання відсутності юридичних підстав роботи КП «Павлограджитлосервіс» та ПП «К-П-1». Володимир Курдюков та Вадим Губарь вважають, що рішення міськвиконкому про результати конкурсу з надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які визначили виконавцем послуг КП «Павлограджитлосервіс», прострочені на 1 рік, ПП «К-П-1» — на 2 роки.

Читати за темою: «Павлограджитлосервіс» і «КП-1» не мають юридичних підстав обслуговувати будинки?

Тетяна Петля, директор КП «Павлограджитлосервіс», звинуватила членів Громадської комісії у тому, що вони спонукають мешканців міста не сплачувати «квартплату», і начебто Володимир Курдюков має особисті мотиви дискредитувати КП «Павлограджитлосервіс» — він намагався влаштуватися туди на роботу, але йому відмовили.

Анатолій Вершина доручив працівникам міської адміністрації проінформувати населення про Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» за допомогою ЗМІ. Присутні за круглим столом зазначили, що новий Закон України має «білі плями», у зв’язку з чим домовилися написати листи до Кабміну та Верховної Ради з проханням удосконалити текст Закону.

Довідка:

У Павлограді 674 багатоквартирних будинки, 96% квартир — приватизовані.