На павлоградському пляжі рівень кишкової палички збільшився в 3-5 разів

136

Начальник Головного управління Держсанепідслужби у Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв повідомив, що в Нікополі та Павлограді на офіційних пляжах зареєстровано підвищення бактеріологічних показників у 3-5 разів.Про це повідомляє ІА «МОСТ-Днепр».

«Останні дослідження показали, що в Нікополі та Павлограді на офіційно працюючих пляжах зареєстровано підвищення бактеріологічних показників у 3-5 разів. В основному це кишкова паличка. Це говорить про серйозне органічне забруднення. У зв’язку з цим, місцевим органам влади винесені приписи про заборону купання на цих пляжах. Підвищення рівня кишкової палички загрожує купався гострими кишковими захворюваннями», — розповів журналістам Андрій Кондратьєв.

Він прогнозує, що у зв’язку з прохолодною погодою бактеріологічні показники прийдуть у норму та купатися знову дозволять.

Варто зазначити, що про підвищення рівня кишкової палички у воді річки Вовча ще на минулому тижні сказав заступник міського голови Павлограда Сергій Остренко. Але місцева санепідемстанція не проінформувала населення та не відповіла на телефонний запит Павлоград.dp.ua.пляж