На шахті «Ювілейна» прийняли в експлуатацію нову лаву

132

В шахтоуправлінні Першотравенське на шахті «Ювілейна» прийняли в експлуатацію нову лаву, запаси якої оцінюються в 442 тис. т вугілля газової марки.

Очисний вибій довжиною 270 м з протяжністю виїмкового стовпа 1000 м буде відпрацьовувати колектив видобувної дільниці №2. Роботи вистачить на 8 місяців.

У підготовку нової лави компанія ДТЕК інвестувала 32 млн грн. На цю суму провели капремонт конвеєра, перевантажувача, маслостанції, секцій механізованого кріплення КД-80 і комбайна К-200. Для управління видобувним комплексом придбана нова магнітна станція «OSWCA». Це обладнання дозволяє управляти всім видобувні комплексом дистанційно, не перебуваючи в лаві — прямо зі штреку, що значно підвищує безпеку робіт.

«Введення нової лави — це запорука стабільної роботи не тільки для шахтарів, а й для енергетиків. У сьогоднішніх умовах, коли в секторі теплової генерації збільшується частка ТЕС, які споживають газові марки вугілля, ми усвідомлюємо покладену на нас відповідальність і намагаємося в повній мірі виправдати очікування, — сказав директор ДТЕК ШУ Першотравенське Олександр Гусєв.

В шахтоуправлінні працює 4 лави. Всі вони були введені в експлуатацію у 2015 році, вводити нові лави до кінця року не планують.

загружено

На фото — нова магнітна станція