У Павлограді влаштували «Єврейський ресторанчик»

201

Іудейська община та проект «Інтеркультурна вітальня» (керівник — Ірина Івженко, методист міського культурно-досугового центру) влаштували творчу зустріч «Єврейський ресторанчик». Захід відбувся 21 червня в «Українській світлиці» БК ім. Юрія Гагаріна.

На свято завітали члени ромської общини, «Євроклубу», іудейської общини, Павлоградського рок-клубу та ін.

P1310472

Представник іудейської общини Ганна Кулішова розповіла присутнім про деякі традиції та сторінки історії єврейського народа. На столах гостей чекали єврейські страви — кошерний виноградний сік з Ізраїлю, форшмак, маца.

P1310490

Ганна Кулішова розповіла про іудейські традиції вживання їжі, після чого для присутніх заспівав народний  дует «Весна». Також на гостей чекали веселі конкурси від Ірини Івженко, пам’ятні подарунки та анекдоти від іудейської общини. Ромський вокальний ансамбль «Чергеня» подарував присутнім запальну пісню.

20150621170330

«У цей неспокійний час не вистачає злагоди, миру, дружби. Тому дуже важливим є створення у Павлограді саме «Інтеркультурної вітальні», у якій можуть зустрічатися люди різних національностей», — вважає Олена Шуліка, координатор інтеркультурного проекту у Павлограді.

Інтеркультурний проект вже провів дві благодійні акції.

Читайте за темою: Павлоградці зібрали на лікування немовляти близько 4 тис. гривень (ФОТО)

30 червня в «Українській світлиці» також відбудеться захід, присвяченій іудейській громаді Павлограда — презентація відеоролика про стародавнє єврейське кладовище.

P1310474