Павлоградський суд виніс вирок інформатору терористів «ДНР»

170

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав винним колишнього співробітника Селидівської виправної колонії у співпраці з терористами та призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У лютому співробітники Служби безпеки України у с. Максимільянівка Донецької області затримали молодшого інспектора виправної колонії.

Слідчі довели, що у листопаді 2014 року злочинець був завербований членом диверсійно-розвідувальної групи терористичної організації «ДНР» на прізвисько «Малий», якому повідомляв місця дислокації військової техніки Збройних сил України та чисельність військовослужбовців у районі проведення АТО.

«Використовуючи службове посвідчення інспектора виправної колонії, інформатор вільно пересувався територією району та протягом грудня 2014 – січня 2015 року збирав і передавав «Малому» розвідувальні дані через мобільний зв’язок. Отриману інформацію терористи використовували для ведення артилерійських обстрілів населених пунктів Мар’їнського району», — йдеться у повідомленні СБУ.