Керівництво «Школи Ірини» обіцяє влаштовувати мітинги, доки не отримає безкоштовного приміщення (ФОТО і ВІДЕО)

120

Сьогодні у міськвиконкомі пройшла робоча нарада за участі заступника міського голови Аліси Рябової, керівників відділів освіти, сім’ї, молоді та спорту, Центру соціальних служб, представників Громадської комісії. Зустріч була присвячена проблемам «Школи Ірини» — громадської організації, що займається соціальною адаптацією дітей інвалідів з вадами розумового розвитку. На зустріч не запросили голову міськрайонної ГО «Школа Ірини» Андрія Манасяна, про нараду він дізнався випадково і прийшов.

P1300937

Читайте за темою: Вихованці «Школи Ірини» прийшли на мітинг до міськвиконкому (ВІДЕО)

Більше 40 хвилин Андрій Манасян розповідав присутнім про свою боротьбу за виділення для «Школи Ірини» безкоштовного приміщення, демонстрував листування з міською адміністрацією, яку веде вже з 2011 року.

«У мене дитина-інвалід, якій 14,5 років. Поясніть мені, куди я можу відвести свою дитину, щоб вона могла спілкуватися з іншими дітьми? Є центр медико-соціальної реабілітації, в якому вона може займатися 10 годин на рік. Про яку соціальну адаптацію можна говорити? А інший час? Чому вона не може займатися 5 днів на тиждень, 34 тижні на рік, як інші діти у школах та дитсадках? За приміщення для них і комунальні послуги сплачує держава. Що це, як не дискримінація інвалідів?»,— вважає Андрій Манасян.

P1300939

Представники міських служб та «Школи Ірини» домовилися, що сьогодні вони оглянуть приміщення  Центру позашкільної роботи та валеологічного виховання дітей на наявність там придатних приміщень. За словами Андрія Манасяна, «Школа Ірини» має потребу у 12 кабінетах, може використовувати їх спільно з іншими гуртками валеоцентру.

«Розумієте, виділити безкоштовне приміщення — це не питання. Проблема у сплаті за комунальні послуги. Ви розумієте, яка це сума із сучасними цінами?», — питає Аліса Рябова.

Юрист та депутатські комісії мають віднайти оптимальні шляхи для юридичного обґрунтування (на яких підставах та умовах отримає приміщення «Школа Ірини») та підготувати проект рішення Павлоградської міської ради. Аліса Рябова пообіцяла, що цей проект винесуть вже на наступну сесію міськради, яка відбудеться у липні.

Андрій Манасян налаштований рішуче:

«Якщо найближчим часом не буде вирішене питання щоп’ятниці будуть проходити безстрокові мітинги з можливим перекриттям пішохідного переходу на вул. Карла Маркса та вул. Дніпровська», — заяву про це він приніс до міськвиконкому.

Довідка:

У Павлограді проживає близько 400 дітей інвалідів, та 900 інвалідів віком від 18 до 35 років. Зараз «Школу Ірини» відвідує 25 дітей.