У Павлограді комуністам доведеться позбутися «комунізма»

107

У квітні 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». У зв’язку з цим ряду політичних партій та громадських організацій Павлограда доведеться привести назву і установчі документи у відповідність до цього закону. Про це повідомляє реєстраційна служба Павлоградського міськрайонного управління юстиції.

Свої назви мають змінити політичні партії: Павлоградська міська організація Комуністичної партії України (оновленої), зареєстрована у 2002 році (керівник — Віра Корнєва), Павлоградська міська організація Комуністичної партії робітників і селян (зареєстрована у  2001 році, керівник — Володимир Ареф’єв) та Павлоградська міська організація  Комуністичної партії України (зареєстрована ще у 1993 році, керівник — Тетяна Дацько).

Є велика вірогідність, що діяльність цих партій буде заборонена — позов про заборону Компартії України вже розглядає Київський апеляційний адміністративний суд. Про це повідомляє офіційний веб-портал «Судова влада України».

Серед громадських організацій міста Павлоград.dp.ua виявили Павлоградську міську молодіжну громадську організацію «Ленінська комуністична спілка молоді», зареєстровану в 1999 році.

«У разі невиконання юридичними особами, політичними партіями, іншими об’єднаннями громадян, друкованими засобами масової інформації вимог цього закону, їхня діяльність/випуск підлягає припиненню в судовому порядку», — йдеться у повідомленні реєстраційної служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції.

Використання у назві символіки комуністичного або нацистського режимів є підставою для відмови у реєстрації юридичної особи, органу ЗМІ, політичної партії або іншого об’єднання людей.

Щоб змінити назву та установчі документи, партіям або об’єднанням громадян треба звертатися до реєстраційної служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції.