На Дніпропетровщині накопичилося близько 10 млрд т. промислових відходів

124

У Дніпропетровській області накопичено більше 9,7 млрд т. промислових відходів. Більшість відходів залишається від гірничовидобувної галузі промисловості і металургії. Про це у медіа-центрі «Днепр-пост» повідомив Руслан Стрілец, в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації.

25 промислових гігантів підприємств дають 96% шкідливих викидів у навколишнє середовище. «ДТЕК Павлоградвугілля», «ДТЕК Придніпровська ТЕС», «Нікопольський завод феросплавів», «АрселорМиттал Кривой Рог», «Євраз Дніпродзержинський коксохімічний завод» — ці, та близько 20 інших великих промислових підприємств області Руслан Стрілец назвав основними забрудниками навколишнього середовища.

З 2006 року на модернізацію очисних споруд підприємствами витрачено 7 млрд грн.

«Дніпропетровщина виробляє 20% промислової продукції України, 80% земель — це сільськогосподарські угіддя. Це негативно впливає на екологію. На сьогодні ми бачимо реальне покращення у галузі екологічного навантаження — загальна кількість шкідливих викидів в атмосферу у 2014 році зменшилася на 9 % порівняно з показниками 2013 року», — розповідає Руслан Стрілец.

Читайте за темою: На Дніпропетровщині забруднюючі викиди в повітря зменшилися на 20%