Вихованці «Школи Ірини» прийшли на мітинг до міськвиконкому (ВІДЕО)

150

Сьогодні близько 10 год. ранку вихованці недержавного навчального закладу «Школа Ірини», їхніх батьки, члени «Павлоградської Самооборони», громадського об’єднання «Майдан», політичних партій «ВО «Свобода», «Правий сектор», ініціативна група «Об’єднання «Самопоміч»-Павлоград» та інші активісти зібралися біля будівлі міськвиконкому на мітинг. Керівництво «Школи Ірини» виступає з вимогою до міської влади — виділити безкоштовне приміщення.

20150605110648

Мітинг налічував близько 50 людей.

Нагадаємо, що вихованці «Школи Ірини» — це діти з розумовими та фізичними вадами, які не можуть отримати освіту у звичайній школі. Зараз у «Школі Ірини» навчається близько 20 дітей. До керівника школи — Ірини Манасян — звертаються люди з усієї Дніпропетровщини з проханням взяти на навчання їхніх діток, але вони отримують відмову. Справа в тому, що приміщення «Дому молитви», де зараз розташована «Школа Ірини», не розраховано на велику кількість дітей.

20150605111325

Читайте за темою: «Школа Ірини» потребує нового приміщення

«2 роки йшли розмови, що «Школа Ірини» може отримати приміщення в інтернаті на Ливмаші, але від мера Івана Метелиця ми з подивом дізналися, що самі відмовилися від цього приміщення. Я вважаю, що це просто знущання. Не над нами, над дорослими, а над дітьми», — вважає Ірина Манасян.

До мітингарів вийшла заступник міського голови Аліса Рябова. Вона повідомила, що на наступному тижні адміністрація міста організує круглий стіл, на якому будуть розглянуті проблемні питання, що стосуються «Школи Ірини». Керівництво «Школи Ірини» наголосило, що чекає на круглому столі міського голову Павлограда Івана Метелицю.

20150605111548