Нові лави в ДТЕК ШУ Тернівське забезпечать видобуток понад 1 млн тонн вугілля

159

На шахті Самарська ДТЕК шахтоуправління Тернівське введені в експлуатацію нові очисні вибої. Їхні запаси становлять 1 млн т якісного вугілля газової марки ДГ. Нові лави забезпечать фронт робіт гірникам на 10 місяців.

Державна комісія з приймання лав оцінила нові очисні забої на «відмінно».

Планований видобуток складе 2 500 т на добу, що значно більше середнього показника навантаження на лаву по шахтоуправлінню (2 000 т).

Відпрацьовувати нові лави будуть видобувні ділянки під керівництвом Сергія Лазуренко і Сергія Сомченко.

Для ефективної роботи компанія виконала капітальний ремонт обладнання. Відремонтовані скребковий конвеєр СП-251, комбайн КА-200, секції механічного кріплення КД-80, тощо.

«Зараз складна ситуація не тільки в країні, але і в компанії. Обмежені кошти на розвиток підприємств, але наше шахтоуправління зберігає стабільність завдяки тому, що ДПЕК впродовж 10 років вкладав у розвиток і модернізацію виробництва. Україні необхідні нові лави і наші шахтарі розуміють, що кожна нова лава — це внесок у проходження майбутнього опалювального сезону. Тому самовіддано трудяться, незважаючи на всі складнощі», — прокоментував заступник директора з виробництва шахти «Самарська» ДТЕК ШУ Тернівське Павло Привалов.