10 простих методів економії електроенергії

277

Сучасна сім’я має безліч побутових приладів, від яких вже не може відмовитися — настільки комфортно ми відчуваємо себе в оточенні електричних пристроїв. Починаючи від холодильника і закінчуючи смартфоном, — всі вони полегшують наше життя. З іншого боку, електричні прилади шкодять довкіллю та суттєво впливають на наші рахунки за комунальні послуги.

Є кілька дієвих методів економії електроенергії. Павлоград.dp.ua зібрав для Вас ТОП-10 енергозберігаючих заходів:

  1. При купівлі побутових приладів обирайте енергозберігаючі моделі, які мають маркування А, А + або А ++.
  2. Встановіть двотарифний лічильник.

Читайте за темою: Спеціальний лічильник зменшує оплату за електроенергію до 40%

  1. Використовуйте енергозберігаючі лампи. Вони споживають в 5 разів менше енергії і працюють в 10 разів довше.

Читайте за темою: Світлодіодні лампи у під’їздах Павлограда — мрії у світле майбутнє чи реальна ідея?

  1. Не залишайте електроприлади в режимі «очікування». Особливо популярний цей режим у телевізорів, комп’ютерів, музичних центрів. Не залишайте зарядні пристрої у розетках — вони споживають електроенергію!
  2. Бажано поклеїти світлі шпалери і пофарбувати стелю в білий колір. Світлі стіни здатні повертати до 80% променів.Використовуйте тепловідображуючі екрани. Дуже багато електроенергії поглинають обігрівальні прилади, що використовуються в осінньо-зимовий період. Скоротити їх використання допоможуть тепловідображуючі екрани з фольги або пінофола, встановлені за обігрівачами.
  3. Регулярно розморожуйте холодильник. Холодильники та морозильні камери споживають більше електроенергії, якщо вони заповнені льодом. Встановлюйте холодильник у прохолодному місці, подалі від батарей опалення та електроплити.
  4. Закип’ятити чайник на газовій плиті набагато економніше, ніж на електроплиті, а тим паче за допомогою електричного чайника.
  5. Частіше очищуй контейнер пилососа — це дозволить зекономити до 40% електроенергії, яку споживає цей прилад.
  6. Намагайтеся повністю завантажувати пральну машину.Економте на пранні, встановлюючи на пральній машині більш низьку температуру — це може скоротити споживання електроенергії на 80%.
  7. Йдучи з приміщення, гасіть світло!