У дитсадку «Голубі доріжки» відкрили 2 нові групи (ФОТО і ВІДЕО)

343

В рамках спільного проекту міської влади з Канадським фондом місцевих ініціатив у дитячому садку № 65 «Голубі доріжки» відкрили дві додаткові групи. Цей садочок знаходиться найближче до транзитного містечка для вимушених переселенців.

На відкритті нових груп побували міський голова Іван Метелиця та його заступник Аліса Рябова.

Читайте за темою: В дитячих садках Павлограда не вистачає місць

Дитсадок «Голубі доріжки» побудували близько 30 років тому. Приміщення потребувало ремонту. За кошти Канадського фонду місцевих ініціатив і бюджету Павлограда відремонтували покрівлю, поклеїли шпалери, поклали кахель і лінолеум, замінили сантехніку та двері. Для дітей закупили набори посуду та постільної білизни. Крім цього. в садку з’явилися новий холодильник «BEKO», пральна машина «Samsung», морозильна камера «Zanussi».

P1300701

P1300714

На виконання робіт з місцевого бюджету виділили 800 тис. грн. Канадська сторона виділили 35 тис. канадських доларів (613 тис. грн).

P1300703

Діти прочитали віршики про свій дитячий садок та подарували міському голові статуетку «Золота рибка».

«Ми загадали бажання, щоб у нашому садочку відремонтували басейн», — сказала Івану Метелиці директор Оксана Таранченко. За словами мера, ремонт басейну, який розташовано в окремому приміщенні, коштує близько 3 млн. грн.

P1300692

Колектив дитсадку передав подарунок і канадцям — панно з відбитками дитячих долонь.

P1300693

Читайте за темою: Канадці вже перерахували більше півмільйона гривень для реалізації нового проекту у Павлограді

Відкриття двох додаткових груп дозволить 60 малюкам мікрорайону ПЗТО, в тому числі дітям 9 переселенців, отримати дошкільну освіту.

«В подальшому міська влада планує відкриття додаткових груп в дитячих садочках № 3 та № 60. Також розглядається можливість щодо відкриття 13 груп в НВК № 2 та № 22», — повідомляє прес-служба міськвиконкому.

Довідка:

Зараз у Павлограді працює 20 затишних садочків, які відвідують 3400 дітлахів. Павлоградські школи вже відвідує 352 учні зі сходу України, ще  73  виховуються в дитячих садочках.