Міністерство юстиції продовжить термін подачі форми №4

109

Міністерство юстиції України продовжить термін подачі форми №4 «скандальної» форми № 4, в якій треба вказувати інформацію про кінцевих бенефіціарних власників. Про це сайту «24» повідомила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

«В найближчий час термін буде подовжений на 4 місяці», — запевнила заступник міністра.

За її словами, зараз в Україні бенефіціарних власників більше 1,5 млн, а підприємців, які здали документи, наразі 55 тис. чол.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року були внесені зміни в законодавство про реєстрацію юридичних осіб, передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб та громадських діячів». Однак форму, згідно з якою треба було здавати дані, затвердили тільки у квітні. У зв’язку з цим утворились великі черги, і люди, щоб встигнути здати документ до 25 травня, займали чергу з ночі. В випадку, якщо юридична особа не здала форму, з неї стягується штраф у розмірі від 5100 до 8500 грн.

«Учора в Павлограді були величезна черга, щоб здати цю форму. Реєстратори повинні були приймати до 16:00 але після збурень продовжили до 18:00 багатьох все одно не встигли прийняти. Тому начальник управління юстиції Павло Вершина виписав талони на наступний день, щоб люди, які стояли з 9 год ранку змогли здати форму з ранку без черг», — розповів Павлоград.dp.ua один з місцевих підприємців.