Для пільговиків вводять єдиний «соціальний проїзний»

257

З 1 червня змінюється перелік пільгових категорій громадян, що мають право на безкоштовний проїзд у міському транспорті.

У Центрі надання адміністративних послуг планують видавати спеціальний єдиний проїзний документ для всіх пільговиків. 
Це буде зроблено для зручності водія та пасажира-пільговика. Водію не треба буде шукати прізвище людини у списках, а пасажиру — возити з собою довідки та посвідчення. Раніше подібний експеримент провели у Вінниці — він був вдалим.

Деякі з нових проїзних квитків будуть безстрокові, інші — матимуть певний термін дії (наприклад, для інвалідів). Начальник відділу надання адміністративних послуг Ірина Савченко обіцяє, що свій проїзний квиток пільговики отримають протягом 1-2 днів після звернення у Центр надання адміністративних послуг.

Варто зазначити, що безкоштовно їздити на міському транспорті можна буде як при наявності цього квитка, так і по-старому, зі спеціальними довідками.
Детальну інформацію про отримання нових проїзних найближчим часом можна буде прочитати на оголошеннях у міському транспорті.

За словами заступника міського голови Аліси Рябової, після змін у законодавстві правом на безкоштовний проїзд зможуть користуватися лише близько 6 тис. павлоградців.

Довідка:

Згідно змін до деяких законодавчих актів України, права на пільговий проїзд позбавили дітей війни, учасників війни, людей з особливими трудовими заслугами, жертв нацистських переслідувань, ветеранів праці.