З бюджету викроять близько 500 тис. грн двом павлоградським комунальним підприємствам

107

Депутати планують виділити 250 тис. грн. для погашення заборгованості по податку на прибуток для КП «Павлоградводоканал». Проект цього рішення викликав питання у деяких депутатів, на які взявся відповісти депутат Олександр Карпець, керівник КП «Павлоградводоканал».

«Якщо хтось вважає, що у «Павлоградводоканала» все «в шоколаді», то це не так. Подано більше 11 тис. заявок на субсидії, з них обробили лише 50%. Ті, хто подав заявку, не сплачують комунальному підприємству «Павлоградводоканал» і чекають субсидію. Ми недоотримуємо 800 тис. грн. Окрім цього, водоканалу не компенсують різницю в тарифі — це 5 млн грн», — розповів депутат Олександр Карпець.

P1320902

За словами міського голови Івана Метелиці, комунальні підприємства міста просили виділити їм по 2 млн грн. з міського бюджету в рамках програми фінансової підтримки для погашення заборгованості по податку на прибуток. На найближчій сесії КП «Павлоградводоканал» депутати мають виділити 250 тис. грн, КП «Павлоградтеплоенерго» — 200 тис. грн.

«80% техніки — зношена та має нульову балансову вартість. За 13 років, що я працюю директором підприємства, з міського бюджету було куплено 1 «Крот», — розповідає керівник КП «Павлоградводоканал».

Міський голова наголосив, якщо не надавати підтримку КП, може бути зірвана підготовка до опалювального сезону.

Серед проектів рішень 55 сесії, яка відбудеться у наступний вівторок, є рішення про згоду на те, щоб Західно-Донбаська об’єднана державна податкова інспекція реалізовувала майно комунального підприємства «Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» на суму приблизно 200 тис. грн.

Читайте за темою: Павлоград просить обґрунтувати нові тарифи на воду