У Павлограді стартував проект на допомогу внутрішнім переселенцям

208

Вчора у Павлограді презентували проект під назвою «Створення субрегіонального центру медико-психологічної та правової допомоги внутрішньо переміщеним особам», метою якого є допомога переселенцям, які переїхали до Павлограда.

Проект реалізовують Асоціація міст України, Норвезька асоціація місцевих та регіональних влад, виконавчий комітет Павлоградської міської ради та Агенція економічного розвитку м. Павлоград.

Проект працюватиме протягом трьох місяців — з 6 липня до 6 жовтня 2015 року.

В рамках проекту волонтери (психологи, юристи, спортсмени, організатори культурних заходів) безкоштовно надаватимуть допомогу внутрішнім переселенцям у працевлаштуванні, відновленню документів, психологічній реабілітації дітей та дорослих, організацією їхнього дозвілля, створенню ініціативних груп, тощо.

Крім цього, на кошти, виділені в рамках проекту (бл. 115 тис. грн) будуть розроблені інформаційні матеріали (листівки, брошури), інструменти роботи психологів та дитячої кімнати, закуплені продукти для малозабезпечених.

У найближчому майбутньому запрацює веб-сайт проекту (www.dopomogapv.org), вже працює гаряча лінія +38 099 630 37 49.

Вже проведена зустріч з мешканцями модульного будиночку. На якій вони розповіли співробітникам Агенції економічного розвитку, психологам та керівництву благодійного фонду «Відкрите серце дітям України» про свої проблеми.

«Це дуже гарний проект. Він об’єднає спеціалістів, які можуть допомогти. Ми розпочинаємо його в надії на те, що через три місяці зможемо продовжити його своїми силами», — прокоментувала заступник міського голови Аліса Рябова.

P1320861