Вовча: купатися чи не купатися?

121

Щотижня воду у річці Вовчій досліджують на наявність кишкових паличок. Аналізи проводять спеціалісти «Павлоградського міськрайонного відділу лабораторних досліджень». Вони беруть проби поблизу міського пляжу у парку ім. 1 травня.

Про це повідомляє начальник Головного управління Держсанепідемслужби у Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв.

Вовча

Результати аналізів постійно змінюються.

Два тижні тому (18 червня) спеціалісти встановили, що рівень ЛКП (лактозопозитивних кишкових паличок) у р. Вовча в два рази перевищує норму (24 000 в дм3 при нормі — 10 000 в дм3).

Читайте за темою: На павлоградському пляжі рівень кишкової палички збільшився в 3-5 разів

Дослідження, які проводилися 23 червня підтвердили сумну новину — рівень кишкової палички у Вовчій перевищує норму, але «патогенні збудники не виявлені».

Попереджувальних табличок про підвищений рівень концентрації кишкової палички у цей час на пляжі не було, хоча міськрайонне управління ГУ ДСЕС стверджує, що спрямовувало листи про незадовільну якість води на міському пляжі до міського голови Івана Метелиці та начальника КП «Затишне місто» Івана Пріяна.

Дослідження, які проводилися 25 червня виявили, що число ЛКП у водах Вовчої становило 7000 в дм3, а значить, не перевищувало норму.

Місцева СЕС на телефонні запити журналістів Павлоград.dp.ua не відповідає і не квапиться через ЗМІ інформувати населення про рівень забруднення води у річці.

Вчора Павлоград.dp.ua довів до відома в. о. міського голови Анатолія Вершини про недотримання Законодавства про інформацію та доступ до публічної інформації співробітниками та керівництвом КП «Затишне місто». Він пообіцяв на найближчій нараді провести бесіду із усіма комунальниками  щодо роботи із пресою.

Незалежний портал Павлоград.dp.ua закликає КП «Затишне місто» (УЖКГтаБ), яке є балансоутримувачем пляжу,  інформувати павлоградців, відповідаючи на наші запити, та проявляти власну ініціативу по інформуванню людей про небезпеку.

Фото — Владислав Ринчаковський