В «Інтеркультурній вітальні» завершився місяць єврейської культури

146

Вчора у Центрі української культури (БК ім. Гагаріна) пройшла зустріч-презентація з представниками головою Релігійної общини прогресивного іудаїзму Яніною Лонською, пастором християнської церкви «Нове покоління» Оленою Неволіною, культурними діячами, молоддю.

Читайте за темою: У Павлограді влаштували «Єврейський ресторанчик»

Проект «Інтеркультурна вітальня» покликаний об’єднати представників усіх національностей, які проживають у Павлограді та загалом в Україні. На вчорашньому заході в рамках проекту присутні розширили знання про євреїв, подивилися відеоролик «23 факти про Ізраїль». Яніна Лонська розповіла про діяльність Релігійної общини прогресивного іудаїзму, продемонструвала свої фото з поїздки до Ізраїлю.

Яніна Лонська є незалежним журналістом і волонтером. В доказ цьому вона презентувала присутнім початкову версію своєї брошури, яка містить найважливіші телефони і адреси людей та закладів, які можуть допомогти військовослужбовцям та переселенцям.

Гості «Інтеркультурної вітальні» подивилися відеосюжет «Єврейське кладовище — священне місце для народу, який шанує свої традиції». Тема сюжету — історія та сучасний стан старовинного єврейського кладовища Павлограда. Авторами ролику є Таня Волкова (текст, ідея) та Богдан Жадан (відео, монтаж).

Читайте за темою: Почесний голова єврейської громади Західного Донбасу Леонід Сердюковський: «Є те, що робить нас людьми. Це — традиція»

Яніна Лонська подякувала Олені Неволіній та усім прихожанам церкви за турботу про єврейське кладовище  — навесні вони прибрали його, підняли більше 60 повалених пам’ятників.

P1310916

Наступний місць в «Інтеркультурній вітальні» присвячений ромській культурі. Керівник проекту, Ірина Івженко, обіцяє багато нових цікавих заходів, у тому числі і благодійних.

P1310901

Читайте за темою: Павлоградці зібрали на лікування немовляти близько 4 тис. гривень (ФОТО)

P1310897