На кордоні з АТО виріс Дніпропетровський захисний вал оборони

164

Протягом 3 місяців будівельники працювали над Дніпропетровським захисним валом оборони. 27 захисних об’єктів розміщені в полосі більше 100 км — це найбільша протяжність оборонних споруд, що зводилися регіонами України. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Для будівництва фортифікаційних споруд використали 2619 залізобетонних виробів, 4644 м3 лісу, 74 одиниці будівельної техніки.

На будівництво витратили 47 млн грн з держбюджету.

Перед початком співробітникам головного управління ДСНС в Дніпропетровській області довелося розмінувати більше 2 тис. га території, щоб розпочати будівельні роботи.

IMG_2666

Зводили фортифікаційні споруди більше 800 будівельників та 20 підприємств регіону. Заводи, що поставляли матеріали та залізобетонні конструкції, працювали у цілодобовому режимі.

IMG_2649

Неодноразово об’єкти будівництва обстрілювалися. Зокрема, 3 червня, під час загострення ситуації в Мар’янці, 6 об’єктів потрапили на лінію вогню.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко заявив, що будівельники фортифікацій на кордоні з зоною АТО отримають нагороди.

IMG_2655