Із території, яку орендує притулок для тварин, невідомі вивозять пісок та будматеріали

310

Сьогодні волонтери, члени новоствореної громадської організації «Віддані друзі», близько 11 год. ранку приїхали годувати тварин «Притулку для тварин «Надія» та побачили вантажні машини. Робітники вантажили і вивозили з території притулку для тварин пісок. На питання, хто доручив вивозити майно, та чи мають робітники супровідні документи, останні відповіли, що автомобіль приватний, його найняла один з організаторів притулку для тварин, член ГО «Ліга захисту тварин «Надія» Тетяна Спільник.

P1310656

P1310655

Нагадаємо, що притулок був створений у вересні 2014 року на кошти гранту конкурсу «Місто своїми руками». У притулку, розрахованому на 33 тварини, без світла, питної води, ветеринара та персоналу зараз перебуває більше сотні вуличних собак і котів.

Волонтери почали телефонувати Тетяні Спільник та у філію компанії ДТЕК «Павлоградське регіональне управління по водопостачанню та очистці каналізаційних стоків» («ПРУВОКС»), якій належать будівлі притулку. Машину з піском волонтери відпускати відмовилися.

До притулку під’їхала Тетяна Спільник, яка почала переконувати журналістів і волонтерів, що будматеріали вивозяться за вказівкою начальника «ПРУВОКС» Петра Абросимова. Було вирішено їхати в «ПРУВОКС», щоб з’ясувати, чи знають там про вивіз піску, металу та шлакоблоків. Машину з піском закрили на території притулку — волонтери повісили замок на ворота та забрали ключі.

«Так зване «керівництво притулку», яке не займається годуванням тварин та приїжджає кілька разів на місяць, вже давно вивозить будівельні матеріали. За 9 місяців існування притулку було майже зруйновано і вивезено одну з недобудованих споруд, в інших зірвали шифер, вирізали батареї», — розповідає Олена Сенькова, голова ГО «Вірні друзі».

За її словами, будматеріали, вкрадені з притулку, можна придбати на базі Тетяни Спільник, розташованій в кілометрі від «Притулку для тварин «Надія».

В кабінеті директора «ПРУВОКС» Петра Абросимова виявилося, що він не знає, хто така Тетяна Спільник і, тим паче, не давав ніяких вказівок вивозити будь-що з території притулку. Петро Абросимов обіцяв розібратися у питанні, створити спеціальну комісію і провести аудит будівель, щоб виявити, в якому стані вони були на момент укладення договору оренди з ГО «Ліга захисту тварин «Надія» та у якому стані зараз. Тетяна Спільник, яка обіцяла приїхати до «ПРУВОКС» і все пояснити, на підприємстві так і не з’явилася.

Коли волонтери повернулися у притулок — замок був зрізаним. Машина з піском поїхала. Єдиним доказом злочинів, які відбуваються на території притулку для тварин, залишилося відео, зняте Павлоград.dp.ua.

«Чи можна в цьому місті знайти справедливість? Люди заробляють кошти і відбирають останнє у кого? У безпритульних тварин, яким і так вже дісталося від людської жорстокості. Треба терміново вирішувати питання з притулком, а головне, не пускати туди «псевдоволонтерів» в обличчі Тетяни Спільник», — вважає один з членів ГО «Віддані друзі» Людмила Савченко.

Читайте за темою: Один день з життя павлоградського притулку для тварин

Читайте за темою: Приміщення притулку для тварин депутати планують прийняти до комунальної власності

Читайте за темою: Хто є справжнім захисником безпритульних тварин у Павлограді?