«Школа Ірини» знайшла приміщення?

146

Сьогодні керівники закладу для дітей-інвалідів з розумовими вадами «Школа Ірини» Ірина та Андрій Манасян, заступник міського голови Аліса Рябова, депутат міської ради Сергій Стравоєдов та представники Громадської комісії при міськвиконкомі відвідали приміщення колишнього інфекційного стаціонару спеціалізованої медико-санітарної частини №7. Саме воно зараз розглядається як найбільш прийнятне для того, щоб передати його в оренду «Школі Ірини».

Нагадаємо, що «Школа Ірини» тимчасово розміщується у «Домі молитви», але приміщення там не дозволяє прийняти більше ніж 25 дітей. Подружжя Манасян вирішило боротися за те, щоб їхній заклад безкоштовно отримав велике приміщення у комунальному закладі міста.

Читайте за темою: Вихованці «Школи Ірини» прийшли на мітинг до міськвиконкому (ВІДЕО)

Читайте за темою: Керівництво «Школи Ірини» обіцяє влаштовувати мітинги, доки не отримає безкоштовного приміщення (ФОТО і ВІДЕО)

Вчора Аліса Рябова і Андрій Манасян побували у приміщенні Центру позашкільної роботи та валеологічного виховання дітей, але там виявилися вільними усього 2 кімнати — цього не достатньо. Аліса Рябова запропонувала подивитися приміщення інфекційного стаціонару СМСЧ №7.

P1300994

Зараз медсанчастина знаходиться у стані реорганізації, стаціонар зачинений, але ці приміщення все одно будуть опалюватися — їх не можна від’єднати від загальної системи опалення СМСЧ №7.

«Ці приміщення знаходяться на балансі Міністерства охорони здоров’я, але якщо «Школу Ірини» вони влаштують, ми будемо вирішувати юридичну сторону питання: як зробити оренду та комунальні послуги безкоштовними», — коментує Аліса Рябова.

P1300990

P1300989

P1300985

Андрій Манасян сказав Павлоград.dp.ua, що він в принципі задоволений приміщенням: «Треба дещо переставити, переробити — щоб отримати достойне місце. Тут це реально. Єдине питання — чи дозволять нам користуватися актовою залою? Але це питання ми будемо вирішувати з керівником СМСЧ№7 Наталією Лаппо».

Продовжується процес обговорення. Доля приміщення для «Школи Ірини» має бути вирішена на найближчій сесії міськради, яка відбудеться в липні.

На головному фото — Ірина та Андрій Манасян.