Павлоградські гірники першими в Україні видобули 2 млн т. вугілля з початку року

100

Гірники ДТЕК ШУ ім. Героїв Космосу першими в Україні видобули 2 млн т. вугілля. Шахта видобуває вугілля газової групи, на якому працює половина українських ТЕЦ.

З початку року навантаження на шахтоуправління становило 14 тис. т. на добу. Це на 2 тис. т. більше, ніж торік. Шахтарі пройшли 10,7 км гірничих виробок.

Допомогли впоратися з виробничим завданням три нові лави — 147, 963 і 1056, прийняті державною комісією в експлуатацію на початку року. Довжина лав в середньому становить 270 м, довжина виїмкового поля лав в межах 1380 м. Потужність вугільних пластів коливається від 80 см до 1,17 м.

«Другий мільйон тонн вугілля дався нам нелегко. У сьогоднішній непростій ситуації в країні та енергетиці добути його нашим гірникам допомогла справжня шахтарська витримка, їхній загартований характер, — зазначив директор ДТЕК шахтоуправління ім. Героїв Космосу Сасун Мкртчян. — Сьогодні нам доводиться мобілізувати всі ресурси і самостійно займатися ремонтами, налагоджувати роботу обладнання — і це при тому, що з підприємства мобілізовано понад 152 працівників».

Всього на сьогоднішній день в ДТЕК ШУ ім. Героїв Космосу працює 7 очисних вибоїв. Планується, що до кінця року на ШУ ім. Героїв Космосу запустять в роботу ще 5 лав. До кінця 2015 року шахтоуправління планує підняти на-гора 4,5 млн т.