У Павлограді на опорі лінії електропередач загинув чоловік

105

На опорі лінії 0,4 кВ, розташованої по вул. Тімірязєва буд. 33, вчора близько 14-ї години знайшли труп чоловіка. Про це повідомляє прес-служба ПАО «ДТЕК Дніпрообленерго».

Інформація про труп поступила до диспетчера Павлоградського РЕМу, який одразу відключив напругу на лінії.

На місце інциденту виїхали оперативно-виїзна бригада, представники прокуратури, міліції та судової експертизи.

За попередньою інформацією потерпілий — працівник ТОВ «Радіотехнічна лабораторія» (м. Павлоград) — самовільно монтував оптоволоконний кабель, піднявшись на опору лінії електропередачі за допомогою металевої драбини. Він проводив роботи без дозволу енергокомпанії.

Його смерть наступила внаслідок дотику рукою до фазного дроту.

«Застерігаємо всі організації, інтернет-провайдерів: ні в якому разі самостійно не проводити роботи на лініях електропередач та не направляти туди людей без дозволу електропостачальної компанії», — підкреслив директор з охорони праці ДТЕК Дніпрообленерго Віталій Корнієнко.

«ДТЕК Дніпрообленерго» вимагає від жителів Дніпропетровщини дотримуватися правил охорони електричних мереж, правила електробезпеки та інструкції по доступу до електроустановок, якщо є право на спільний доступ. Якщо Ви побачили порушення цих правил, зателефонуйте за тел. контакт-центра +38 800 500 444.