У Павлограді вводять пільговий проїзний квиток

343

З 1 червня змінюється перелік пільгових категорій громадян, що мають право на безкоштовний проїзд у міському транспорті. Зокрема, право на безкоштовний проїзд втрачають «діти війни», але досі діє Постанова Кабміну від 17 травня 1993 р. № 354, згідно якій пільги надаються пенсіонерам за віком. Таким чином, право безкоштовно подорожувати у міському транспорті продовжують користуватися діти війни, оскільки всі вони є пенсіонерами.

Певним пільговим категоріям (інвалідам, дітям з багатодітних сімей) незручно носити з собою довідки медико-соціальної експертної комісії або посвідчення про пільгу. Певний дискомфорт перевірка цих довідок надає водіям. Тому керівництво міста вирішило ввести у Павлограді «Персональний пільговий проїзний квиток».

Важливо, що першочерговим документом про право на пільгу залишається посвідчення, отримання персонального проїзного не обов’язкове і здійснюється по бажанню пільговика. Безкоштовно їздити на міському транспорті можна буде як при наявності цього квитка, так і по-старому, зі спеціальними довідками.

Раніше подібний експеримент провели у Вінниці — він був вдалим.

Деякі з нових проїзних квитків будуть безстрокові, інші — матимуть певний термін дії (наприклад, для інвалідів).

«Персональний пільговий проїзний квиток» з 2 червня можна отримати у Центрі надання адміністративних послуг за адресою: вул. Шевченко буд. 132. Для отримання «проїзного» треба мати при собі паспорт, фотографію 3х4, посвідчення про пільгу (або довідка МСЕК).

Персональні проїзні почнуть діяти з 2 липня.

Розклад роботи Центру надання адміністративних послуг:
понеділок,середа — з 9-00 до 16-00
вівторок, четвер — з 11-00 до 19-00
п’ятниця, субота — з 9-00  до 16-00
вихідний — неділя.
Телефони Центру надання  адміністративних послуг: 6-35-86,
6-48-72.