У Павлограді святкують Міжнародний день захисту дітей (ФОТОРЕПОРТАЖ)

236

Сьогодні у Павлограді масштабно відзначають Міжнародний день захисту дітей. Він святкується щорічно 1 червня, починаючи з 1950 року.

IMG_5157

З 10-ї год. ранку розпочалися заходи на Соборній площі, у сквері ім. Т. Шевченка, Дитячому парку та припалацовій площі МКДЦ.

IMG_5058

Для найменших у Дитячому парку виступали творчі колективи міста, працювали звичні атракціони, проходили конкурси. Навколо сцени можна було побачити виставки творчих об’єднань «Паперопластика» та «Світ іграшок» Палацу творчості дітей та юнацтва, а також зоологічну виставку Станції юних натуралістів.

IMG_5158

«Ми робимо виставки на День міста та День захисту дітей. Сьогодні ми підготували майстер-клас з петриківського розпису. Всі бажаючі мають змогу сфотографуватися з удавом, побачити екзотичних тварин — хамелеона, шиншилу, морських свинок, дегу, бородату агаму», — розповідає Валентина Буряк, заступник директора Станції юних натуралістів.

IMG_5088

Цікавий захід відбувався на Соборній площі — під патронатом нардепа Артура Мартовицького проводився конкурс зі спортивного судномоделювання.

IMG_5089

IMG_5091

Участь у конкурсі взяли 75 моделей суден, які виготовили 44 людини. Серед майстрів судномоделювання свої роботи представили мешканці Павлограда, Дніпропетровська, Першотравенська, Тернівки, с. Межиріч і с. Богуслав. Наймолодшому учаснику — всього 5 років. Призові місця завоювали:

І місце — Євген Кобелев (Павлоград)

ІІ місце — Сергій Полторацький (Дніпропетровськ)

ІІІ місце — Олександр Звірський (Першотравенськ)

Приз «Найоригінальніша модель» — Данило Рощин (Першотравенськ)

Приз глядацьких симпатій отримав Чирков Артур (Тернівка).

Учасники конкурсу продемонстрували маневреність своїх моделей суден просто у міському фонтані.

IMG_5165

IMG_5166

У сквері ім. Т. Шевченка працювали аніматори у яскравих костюмах. Вони організували конкурс малюнку на асфальті. Всі учасники отримали набори кольорової крейди.

IMG_5174

IMG_5124

IMG_5123

IMG_5146

IMG_5145

На припалацовій площі (фасаді міського культурно-дозвільницького центру) проходив звіт творчих колективів та «Ярмарок майстрів». На ярмарку всі охочі могли придбати етно-сувеніри, зробити тимчасове татуювання хною, сфотографуватися з представниками етнічних меншин Павлограда, які особливо яскраво представляла ромська община «Амаро Кхер».

IMG_5142

IMG_5148

IMG_5152

IMG_5150

З 19-й год. на припалацовій площі будуть виступати рок-гурти регіону.

Фотограф Кирило Карпов