«Школа Ірини» потребує нового приміщення

577

На цьому тижні Павлоградська міськрайонна громадська організація «Школа Ірини», яка опікується вихованням та навчанням дітей з розумовими вадами, відзначила закінчення навчального року і Весесвітній день дітей.

Читайте за темою: «Школа Ірини» безкоштовно відвідала цирк

На свято «Останнього дзвоника» до «Школи Ірини» завітали вчителі та вихованці Булахівської школи, Павлоградських шкіл №7 і №20, представники фірми «Бірюзова», помічник депутата Віктора Лапи, музикант Сергій Урсуляк, журналісти, громадські активісти та ін.

песня  с. Булаховка

«За цей рік ми досягли багатьох результатів. Але сама я би не досягла нічого у своєму житті сама. Я хочу подякувати педагогам, батькам, моєму чоловіку Андрію та сину Роману. Ми закінчили цей рік і через 3 місяці почнемо новий. Я оголошую набір у нашу школу на новий навчальний рік», — анонсує Ірина Манасян.

Ватся с номером

Сама Ірина Манасян не знає, чи вдасться їм прийняти до лав своїх учнів нових дітей — приміщення у «Домі молитви», де зараз розташована «Школа Ірини», не може прийняти більше 20 дітей. «Школа Ірини» ще з 2009 року сподівається знайти приміщення, де б вони могли займатися навчанням дітей, на яких поставили хрест у звичайних школах.

DSCN9494

«Міська влада нас ігнорує, мотивуючи тим, що не може виділити нам таке  приміщення, в якому б комунальні послуги оплачувалися з бюджету. Але я запропонував мінімум 4 варіанти, як можна виділити нам безкоштовне приміщення у законний спосіб — така практика існує в інших містах України», — пояснює Андрій Манасян, один із засновників ПМГО «Школа Ірини».

Читайте за темою: «Школа Ірини» сподівається, що їх мрія здійсниться

Допомогу школі надають приватні підприємці — до Всесвітнього дня дітей піццерія «Челентано» традиційно запросила вихованців «Школи Ірини» на святковий обід.

«Вже більше 10 років 2 рази на рік ми влаштовуємо свято для «Школи Ірини». Я дуже люблю дітей і радію, коли бачу їх у стінах нашого закладу. Треба, щоб люди знали, що такі діти є», — прокоментувала Павлоград.dp.ua керівник мережі піцерій «Челентано» у Павлограді Інна Мітрохіна.

20150528120247