Хто є справжнім захисником безпритульних тварин у Павлограді?

251

Сьогодні на вул. Горького волонтери віддавали у «добрі руки» кошенят та цуциків.

Читайте за темою: Один день із життя павлоградського притулку для тварин

На минулому тижні їм вдалося віддати 6 цуценят, сьогодні — 2 кошенят. Всього у притулку на даний момент більше 30 котів (за словами волонтерів, точний облік тварин не ведеться).

Волонтери віддають тварин безкоштовно, але потім перевіряють, наскільки добре з ними поводиться новий господар.

«Ситуація у притулку дуже скрутна. Офіційне керівництво притулку (члени ГО «Ліга захисників тварин «Надія») звітують, що будуються нові вольєри і тварини нагодовані. Але це неправда — вольєрів немає, собаки бігають у зграї, та іноді розривають тих тварин, яких привозять до нас комунальні служби або підкидають мешканці міста», — розповідають зовсім юні дівчата-волонтери.

За їхніми словами, більшість тварин потребує стерилізації, є хворі собаки і коти.

приют

Інший погляд на ситуацію має Тетяна Спільник, член ГО «Ліга захисників тварин «Надія» та Громадської комісії при міськвиконкомі:

«Справи у притулку не такі погані, як розповідають волонтери. Взагалі, деяких людей я можу назвати «псевдоволонтерами». Вони збирають гроші у скриньки без печатки «Ліги захисників тварин «Надія» і невідомо, куди йдуть ці кошти. Зараз у притулок вже проведено світло. У 20-х числах червня кампанія ДТЕК має передати будівлю притулку на баланс міста і з бюджету нам зможуть виділити гроші на утримання тварин», — повідомила Павлоград.dp.ua Тетяна Спільник.

Читайте за темою: Приміщення притулку для тварин депутати планують прийняти до комунальної власності

Вона сказала, що була у притулку останній раз у вівторок, 19 травня.

«Я бачила Тетяну Спільник у притулку місяць тому, хоча їжджу туди майже щодня. Катастрофічна ситуація з водою, з їжею для собак. Зі шкіл привозять залишки їжі — два рази на тиждень — але це помиї», — розповідає волонтер Олена Сенькова.

P1300554

Читайте за темою: «Щоб зберегти зразковий імідж ОСББ, безпритульних собак закопали живцем»

 

На правах рекламы: Недвижимость в Киеве