Продовжується модернізація Центральної збагачувальної фабрики «Павлоградська»

193

ДТЕК розпочав другий етап масштабної модернізації на центральній збагачувальній фабриці (ЦЗФ) «Павлоградська», одному з найбільших вуглепереробних підприємств України. Завдяки встановленню нового обладнання ЦЗФ зможе щорічно переробляти до 7 млн т вугілля, зменшити екологічне навантаження на регіон.

.

Модернізація Павлоградської ЦЗФ розпочата в 2012 році. Завершення проекту заплановано на весну 2016 року. В результаті загальний обсяг збагачуваної фабрикою вугілля зросте в 1,6 рази — до 7 млн т.

.

На сьогодні вже оновлена одна з двох секцій фабрики: встановлена нова виробнича лінія для збагачення вугілля, розроблена за участю американської компанії СЕТСО.

Загальний обсяг інвестицій в модернізацію фабрики — $ 28,4 млн.

Переоснащення фабрики дозволить ДТЕК розширити ринки збуту. Вперше компанія отримає можливість виробляти великі обсяги вугілля експортної якості: з зольністю до 12% і калорійністю 6000 ккал (характеристики, що визначають екологічність вугілля і тепловіддачу при згорянні). Нове обладнання можна перенастроювати під потреби різних споживачів, випускаючи як вугілля на експорт, так і вугілля для вітчизняних ТЕС з зольністю до 24%.

Після остаточного завершення модернізації фабрика зможе відмовитися від використання мулонакопичувача, що дуже важливо для екології регіону. Мулонакопичувач — це зовнішній резервуар, де зберігаються рідкі відходи, які забруднювати прилеглі фермерські території і просочуватися в ґрунтові води.

Довідка:

Центральна збагачувальна фабрика «Павлоградська» переважно переробляє вугілля чотирьох найбільших шахт ДТЕК, розташованих в Західному Донбасі, — Благодатної, ім. Героїв космосу, Павлоградської та Тернівської.