Облаштувати берег Вовчої чи залишити стежку?

157

Розгорнулася суперечка навколо будівництва готелю та кафе на березі р. Вовча по вул. Дніпровська. Місцевим жителям не подобається, що забудовник огородив частину берегу металевою сіткою — раніше там проходила стежка, якою вони вільно ходили. На спільне засідання депутатських комісій запросили забудовника — Яну Вишнякову.

«За умовами рішення містобудівного обґрунтування, виданого нам багато років тому, ми маємо привести в порядок берег річки відповідно до вимог природоохоронної зони. Ми погодили проект благоустрою з управлінням містобудівництва і архітектури. При чому, якщо ми не будемо благоустроювати, — договір оренду можуть розірвати», — розповіла Яна Вишнякова.

P1300316

Місцеві жителі, що їдуть повз новобудову на район Хімзавод обурилися, що прибережну територію огородили сіткою Рабиця, про що повідомили на зустрічі із власниками будівництва.

P1300322

«За проектом ми укріпимо берегову зону камінням, будуть облаштовані пляж, дитячий майданчик і футбольне поле. Футбольне поле ми зробимо для дітей, що живуть у сусідніх будинках, безкоштовно. Безкоштовним буде і відвідування всієї благоустроєної прибережної зони. Але для проведення будівельних робіт ми були змушені огородити ділянку — там працював екскаватор та інше», — пояснює підприємець, чому з’явилася сітка на території, яка не належить забудовнику.

Власники будівництва звернулися у відділ містобудівництва і архітектури, щоб внести зміни у проект, — передбачити у ньому звичну стежку для місцевих жителів. Хоча вона на шкоду проекту — забудовник не зможе благоустроїти пляж, як запланували.

«Я живу у Дніпропетровську. Але виросла у Павлограді. Було дуже сумно зустрітися з місцевими жителями, які сказали, що їм потрібна (цитую) брудна, смердюча доріжка,  а не пляж. Скоро настануть літні канікули. Немає Криму. Де діти будуть відпочивати? Я хотіла створити у нашому місті заклад сімейного дозвілля, хотіла вкладати кошти у це місто… », — сказала Яна Вишнякова.

Зараз стежка відновлена. Але якщо перенести її на 5-10 метрів, то можна все-таки зайнятися благоустроєм пляжу.

«Я повністю підтримую цей проект — він лише несе позитив для міста. Люди приводять в порядок територію, на яку навіть не мають права власності», — прокоментував депутат Олександр Братішкін.

Міський голова Іван Метелиця порадив перенести стежку, щоб пляж все-таки був упорядкованим.

«Зустріньтеся з людьми ще раз, запросіть депутатів, переконуйте все-таки перенести стежку трохи далі і зробіть нормальний пляж. Люди потім самі будуть там відпочивати і дякувати вам», — радить Іван Метелиця.

P1300321